Polewa rumowa z aromatem wiśni

0 (0 ocen)

Polewę tę można robić według własnego smaku i dekorować nią różnorodne ciasta, ciastka, ciasteczka czy też babki lub babeczki :-)

Składniki:

  • 100 g gorzkiej czekolady
    6 łyżek mleka 3,2 %
    1 łyżka białego rumu
    żelatyna
    1 galaretka wiśniowa

Polewa rumowa z aromatem wiśni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej.

    W mleku rozpuścić żelatynę i galaretkę wiśniową, dokładnie wymieszać.

    Wlewać partiami do rozpuszczonej czekolady i dokładnie cały czas mieszać na wolnym ogniu.

    Na koniec do polewy dodać biały rum i ponownie wymieszać.

    Polać polewą ostudzone ciasto.

    Można ją udekorować płatkami migdałowymi.

    Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy