Polenta z pomidorami i serem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polenta-danie z kuchni włoskiej.Smaczna i łatwa do zrobienia, ale musimy poświęcić trochę czasu na jej przygotowanie.A dlaczego?Otóż po pierwsze musimy kaszę ugotować, potem wystudzić, a na końcu usmażyć.Jednak efekt końcowy wynagrodzi Wam swoim smakiem.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy kukurydzianej
    3 szklanki wody
    1 łyżka masła
    1 duży pomidor
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1/2 szklanki startego żółtego sera
    sól

Polenta z pomidorami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę zagotować w garnku, posolić i na wrzątek wsypać kaszę stale mieszając.
    Gotować około 15 minut ( mieszać ,aby się nie przypaliła).
    Ugotowaną kaszę wymieszać z masłem żółtym serem, pomidorem pokrojonym w kostkę i natką pietruszki.
    Wyłożyć na płasko na blaszce i wystudzić.
    Po wystudzeniu pokroić na mniejsze kawałki i smażyć na tłuszczu z obu stron.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy