Polędwiczka wieprzowa miodowo-ziołowa na fasolce szparagowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę kroimy w plastry ok 2 cm .
Wszystkie składniki marynaty łączymy , przelewamy do polędwiczek-mieszamy do oblepienia się dokładnie każdego kawałka mięsa.Odstawiamy na min. godz. do lodówki
Fasolkę smażymy na odrobinie oleju z pieprzem i solą do całkowitego zmięknięcia i podsmażenia. Przekładamy na talerz do podania gotowego dania , na tą samą patelnie wkładamy mięso oblepione marynatą , smażymy na wolniutkim ogniu z obu stron do zmiany koloru polędwiczek na jaśniejszy.
Gotowe mięso nakładamy na fasolkę szparagową , podajemy od razu gorące.
Porady
Polędwiczki podajemy z lampką czerwonego wina lub jak dla mnie wina jeżynowego .
Oliwę z pestek winogron możemy zastąpić oliwą z oliwek , ewentualnie olejem.
Komentarze