Podudzia zapiekane w cebuli i pieczarkach

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Drób zawsze na czasie ;)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg podudzi z kurczaka
    200 g brązowych pieczarek
    3 cebule
    1 łyżka soli
    1 łyżka mielonej słodkiej papryki
    1/2 łyżki pieprzu mielonego
    1 łyżeczka suszonego czosnku
    70 ml oleju
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka suszonego lubczyku
    2 łyżki sambal oelek

Podudzia zapiekane w cebuli i pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Podudzia zapiekane w cebuli i pieczarkach 1. Udka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
    Wszystkie przyprawy wraz z olejem, mieszamy.
    Pieczarki kroimy na plasterki, cebule w piórka.
    Mięso, przyprawy, sambal oelek, cebule i pieczarki mieszamy.
    Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    Pieczemy pod przykryciem 20 min w temperaturze 180°C (góra, dół), następnie 10 min bez przykrycia (termoobieg).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy