Podsuszany schab

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Smaczny dodatek do chleba lub sałaty, idealny na domowe carpaccio:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - schab: 0.5 kilograma
    - sól: 1 łyżka
    - pieprz: 1 łyżka
    - cukier: 1 łyżka

Podsuszany schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przyprawy wsypać do foliowego worka, włożyc schab, dobrze potrząsnąć, zawiązać i schować do lodówki na 4 dni. (włożyłam mięso do jeszcze jednej foliówki, i ułożyłam na talerzyku- bo mięso, pod wpływem marynaty, puszcza sok).

    2. Codzienie rano i wieczorem potrząsnąć woreczkiem i przewracać torebkę raz na jeden, raz na drugi bok


    3. Po 4 dniach wyjąć mięso i podsuszyć w piekarniku w 70 stopniach ok. 40- 50 min. z termoobiegiem (Ułożyłam na ruszcie papier do pieczenia i tak wsadziłam schab do piekarnika).

    Smacznego życzy oliwek :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy