Szaszłyki z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo efektowny i smaczny sposób na szaszłyki z ciastem francuskim. Możemy nadziać je absolutnie wszystkim czym chcemy. A jaka przekąska do filmu bądź spotkania ze znajomymi :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
    - 1/2 papryki czerwonej
    - 1/2 papryki żółtej
    - 1/2 cukini
    - 5-6 pieczarek
    - 3-4 parówki
    - 1/2 szklanki startego żółtego sera
    - keczup

Szaszłyki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szaszluyki2 1. Ciasto francuskie kroimy na paski o szerokości ok. 3 cm. Wszystkie składniki kroimy w kostkę. Na pasek nakładamy np. parówkę, zawijamy ciasto do góry, pod spód kładziemy pieczarkę przykrywamy ciastem i tak do momentu kiedy ciasto nam się skończy. Przez całość przebijamy długą wykałaczkę. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • szasżłyk3 2. Pieczemy w temperaturze 190 stopni. Przez ok 20 minut po tym czasie posypujemy całość serem i podpiekamy do rozpuszczenia sera. Podajemy z keczupem lub dowolnym ulubionym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy