Placki z dyni hokkaido

  • wyświetlono: 144 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Złociste, chrupiące, bardzo aromatyczne placuszki dyniowe. Doskonałe na obiad, śniadanie jak i kolację. Można podać same lub jako dodatek do mięsa, surówki lub dipu.

profilowe
  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

500g dyni Hokkaido (masa dyni bez pestek)
3 jajka
sól, pieprz do smaku
2 ząbki czosnku
mała cebula
gałązka świeżego rozmarynu
100g startego dowolnego sera żółtego
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Placki z dyni hokkaido

  • 1. 1.Dynię oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
    2.Cebulę z czosnkiem i rozmarynem zmiksuj blenderem.
    3.W misce wymieszaj dynię, masę cebulowo-czosnkową, sól, pieprz, jajka oraz straty ser.
    4.Na patelni rozgrzej olej, formuj plaski (około łyżki masy na jeden placek).
    5.Smaż na złotu z obu stron. Podawaj gorące.

Porady

Najlepiej użyć sera tłustego, który dobrze się topi.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackiDyniaobiadplacki z dyni

Komentarze

Podobne przepisy

Bigos z dyni

Dodane przez: Konto nieaktywne

Bigos z dyni

Najlepiej smakuje na gorąco z świeżym...

Racuchy

Dodane przez: Cukiereczek

Racuchy z dyni

Pyszne, kremowe racuchy z dyni,...

placuszki z dyni i twarogu

Dodane przez: JOANNA 55a

Placuszki z dyni i twarogu

przepyszne zwłaszcza z nutellą...

image-0wlvhc9

Dodane przez: Ewelina Marcin

Puree z dyni

Puree z dyni jest bardzo proste...

Gulasz z dyni

Dodane przez: Goszka

Gulasz z dyni

Gulasz ten to takie leczo, gdzie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE