REKLAMA

Placki z dyni hokkaido

wyświetlono: 327 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Złociste, chrupiące, bardzo aromatyczne placuszki dyniowe. Doskonałe na obiad, śniadanie jak i kolację. Można podać same lub jako dodatek do mięsa, surówki lub dipu.

opublikowany: 08.09.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g dyni Hokkaido (masa dyni bez pestek)
    3 jajka
    sól, pieprz do smaku
    2 ząbki czosnku
    mała cebula
    gałązka świeżego rozmarynu
    100g startego dowolnego sera żółtego
    olej do smażenia
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Dynię oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
    2.Cebulę z czosnkiem i rozmarynem zmiksuj blenderem.
    3.W misce wymieszaj dynię, masę cebulowo-czosnkową, sól, pieprz, jajka oraz straty ser.
    4.Na patelni rozgrzej olej, formuj plaski (około łyżki masy na jeden placek).
    5.Smaż na złotu z obu stron. Podawaj gorące.

Porady

Najlepiej użyć sera tłustego, który dobrze się topi.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: wiola wiola

Krem z dyni hokkaido

Krem ma dość specyficzny smak, wielbicielom dyni zapewne posmakuje.

kategoria: Zupy zupa krem zupa krem z dyni krem opublikowany: 03.12.2014 | wyświetlono: 1771 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0
Dodane przez: paolineczka uuuuuunazwy-1

Zupa krem z dyni hokkaido

Pyszna i aromatyczna zupa krem z dyni hokkaido i marchwi. Idealna na jesienne dni.

kategoria: Zupy zupa z dyni opublikowany: 02.10.2014 | wyświetlono: 1775 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE