Placki pszenno-migdałowe

  • wyświetlono: 103 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na smaczne placuszki. Zrobione z dodatkiem zmielonych migdałów smakują wyśmienicie. Polecam podawać z dżemem lub konfiturą i kubkiem kakao.

WIN_20170302_191418 (2)
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

2 szkl mleka migdałowego
2 jajka
2,5 szkl mąki pszennej
1 szkl mielonych migdałów
2 łyżki oleju
1 łyżeczka olejku migdałowego
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki ksylitolu (cukru)

Sposób przygotowania przepisu:

Placki pszenno-migdałowe

  • 1. Do miski wlewamy mleko, olej, olejek i wbijamy jajka, mieszamy razem. Następnie wsypujemy mąkę, migdały mielone, proszek do pieczenia i ksylitol (cukier). Miksujemy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy patelnię i smażymy małe placuszki (z 1 łyżki ciasta) na złoty kolor z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackisłodkie życiemigdałyśniadanietania kuchniamleko migdałowe

Komentarze

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane

Dodane przez: Beata12

Placki ziemniaczane

Sezon na ziemniaki więc zapraszam...

placki Konrada

Dodane przez: justi2401

Placki Konrada

Pyszne placki ziemniaczane z dodatkiem...

Placki serowe

Dodane przez: Krystyna32

Placki serowe

Proste i szybkie do przygotowania...

Placki po cygańsku

Dodane przez: Anetq87

Placki po cygańsku

Placek po cygańsku - potrawa dla...

Placki ziemniaczane

Dodane przez: Ejszetka

Placki ziemniaczane

Pyszne placki z tradycyjnego przepisu...

Placki dyniowe

Dodane przez: Krystyna32

Placki dyniowe

Proste i szybkie do przygotowania...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE