pizzowe bułeczki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Przekąska w sam raz na piłkarskie emocje

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1.3 1/2 szklanki mąki
    2.1 szklanka ciepłej wody,
    3.10g suszonych drożdży (1,5 opakowania),
    4.1/3 szklanki oleju,
    5.1 łyżeczka soli,
    6.1 puszka kukurydzy ,
    7.1 puszka pomidorów krojonych w zalewie + oregano + 2 ząbki przeciśniętego czosnku,
    8.100g żółtego sera,
    9.100g szynki,
    10.1cebula,
    11.1/2 czerwonej papryki,
    12.przyprawa do pizzy,
    13.jajko do posmarowania bułeczek.

Pizzowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, olej i jajko, połącz dokładnie składniki.Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto.Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 60 minut.Przygotuj : kukurydzę, pokrój szynkę, paprykę i cebulę. Do pomidorów dodaj oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Podziel ciasto na części.Rozpłaszcz ciasto i na środek ułóż składniki.Ułóż bułeczki obok siebie.Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp przyprawą do pizzy.
    Piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut aż bułeczki się ze złocą.

Porady

Są bardzo smaczne...

Komentarze

Podobne przepisy