Pizzerinki na cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne pizzerinki na cieście francuskim ze smacznymi dodatkami. Pizzerinki to szybka w przygotowaniu i smaczna przekąska lub kolacja. Smakują dobrze na ciepło i zimno.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 płat ciasta francuskiego
    1 parówka z szynki
    pół czerwonej papryki
    100 g cukinii
    50 g żółtego sera
    2 łyżki ketchupu/koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, zioła prowansalskie

Pizzerinki na cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z ciasta francuskiego wycinamy 8 kółek (możemy również pokroić w kwadraty). Parówkę kroimy w plasterki, paprykę w paseczki a ser w drobną kosteczkę. Cukinię kroimy w cieniutkie plasterki. Każdy krążek ciasta smarujemy odrobiną ketchupu, układamy po plasterku cukinii, kilka paseczków papryki i kilka plasterków parówki. Posypujemy odrobiną soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Posypujemy żółtym serem. Delikatnie układamy pizzerinki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy przez ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy