Piwne racuchy z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Pyszna alternatywa obiadu lub deseru.

  • 45 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • szklanka ciemnego piwa
    250 g mąki tortowej
    2 jabłka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    2 łyżki cukru pudru
    pół łyżeczki cynamonu
    cukier wanilinowy
    olej do smażenia

Piwne racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce rozrobić mąkę z żółtkami, piwem, proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Odstawić na pół godziny. Po tym czasie białka ubić na sztywno i połączyć delikatnie z resztą ciasta. Na patelni rozgrzać olej, wykładać po dwie łyżki ciasta racuchowego i smażyć na złoty kolor. Oprószyć cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy