Pierś z kurczaka pod przykryciem pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Proste - szybkie danie dla każdego. Kotlet drobiowy i pieczarki w najprostszej odsłonie.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 kotlety z piersi z kurczaka

    Przyprawy: pieprz /sól/ kozieradka

    100 g pieczarek

    ¼ cebuli

    4 plasterki sera żółtego.

Pierś z kurczaka pod przykryciem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka pod przykryciem pieczarkowym 
1. Pieczarki umyć i pokroić. Cebule posiekać. Na rozgrzany tłuszcz dajemy cebulkę delikatnie zarumienić dodać pokrojone pieczarki delikatnie zasmażyć i doprawić odrobina soli i pieprzu.

    Kotlety drobiowe delikatnie „stłuc” oprószyć przyprawami, kładziemy na rozgrzaną patelnie z tłuszczem. Zapiekamy z jednej strony, odwracamy zapiekamy z drugiej strona na górę dajemy zasmażone pieczarki z cebulką i na samą górę po dwa plasterki sera żółtego ( ewentualnie starty ser). Danie gotowe. Podawać z ziemniaczkami / ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy