PIERŚ KURCZAKA Z PIECZARKAMI W MUSZTARDOWYM SOSIE

0 (0 ocen)

Prosty obiad który smakował całej rodzinie.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka podwjne
    1/2 łyżeczki świeżomielonego pieprzu
    1/4 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki tymianku
    1/2 szklanki bulionu
    1/4 sklanki wina czerwonego
    ok. 25 dag pieczarek
    2 ły żki śmietanki
    2 łyżki musztardy Dijon
    1 łyzka oleju
    opcjonalnie łyżka mąki do zagęszczenia sosu

Pierś kurczaka z pieczarkami w musztardowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścić pokroić na kawałki, obsypać solą, pieprzem i tymiankiem.
    Olej rozgrzać na patelni, dodać mięso i obsmażyć, następnie dodać obrane i pokrojone pieczarki, lekko poddusić. Podlać bulionem i winem, dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut. Następnie dodać śmietankę i musztardę, jęśli potrzeba zagęścić sos mąką.Zagotować.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy