Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą

  • wyświetlono: 785 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zapraszam na pyszne i aromatyczne mięsko.

20191005_083333

Składniki

1 duża pierś z kurczaka
55 g świeżych kozaków czerwonych
50 g serka topionego
3 cm kiełbasy wiejskiej
½ cebuli
1 łyżka sosu Worcester
1 łyżka masła
1 jajko
½ szklanki mąki
½ szklanki bułki tartej
¼ łyżeczki suszonego tymianku
¼ łyżeczki przyprawy do kurczaka
Sól,pieprz do smaku
Olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą

  • image-29l0ghg1. Farsz:
    Cebulę obrać i pokroić w małą kosteczkę. Grzyby oczyścić i pokroić w małe kawałki. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę. Zeszklić. Dodać kozaki i smażyć do zmniejszenia przez grzyby objętości.
  • image-07qmgsa2. Serek pokroić na kilka mniejszych kawałków i dodać na patelnię. Smażyć cały czas mieszając aż serek się rozpuści. Doprawić do smaku sosem, pieprzem i odrobiną soli. Dobrze wymieszać. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić.
  • image-1nuathh3. Mięso:
    Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić do smaku i nałożyć farsz grzybowo-serowy. Z kiełbasy zdjąć osłonkę i przekroić ją na pół. Ułożyć na farszu i ściśle zwinąć roladkę, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia panierki, często obracając pakiecik aby panier się nie przypalił. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiadKurczaksezonowe_przysmakimój pomysłserek topionykozaki czerwonearomatycznie danie

Komentarze

Podobne przepisy

Pierś kurczaka z serkiem

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pierś kurczaka z serkiem

Pierś kurczaka nadziewana topionym...

Faszerowana pierś z kurczaka

Dodane przez: Elysse

Faszerowana pierś z kurczaka

Faszerowana pierś z kurczaka

Pierś z kurczaka nadziewana fetą i oliwkami

Dodane przez: monika_4466

Pierś z kurczaka faszerowana fetą i oliwkami

Uwielbiam wszelkie nowości w kuchni.

Papryka faszerowana ryżem, szpinakiem i wędzoną kiełbasą

Dodane przez: Ewelina Marcin

Papryka faszerowana ryżem, szpinakiem i wędzoną...

Czerwone papryki faszerowane ryżem...

Krokiety z kapustą i Kozakami

Dodane przez: Gaździnka warzy

Krokiety z kapustą i Kozakami

Krokiety z kapustą i Kozakami

Pierś z indyka faszerowana szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą

Dodane przez: Cukiereczek

Pierś z indyka faszerowana szpinakiem, suszonymi...

Roladę możemy podać z kaszą jaglaną....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE