Pierogi z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w posolonej wodzie około godziny do miękkości.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano na oleju.
2.Mięso mielimy w maszynce. Dodajemy podsmażoną cebulę, sól, pieprz i maggi tak aby smak maggi był wyczuwalny.
3.Mąkę sypiemy na stolnicę, dodajemy szczyptę soli i jajko. Zagniatamy wstępnie do wchłonięcia jajka , następnie powoli wlewamy ciepła, przegotowaną wodę. Ciasto wyrabiamy tak długo, ąz przestanie odchodzić od dłoni.
Wałkujemy na cienkie, duże placki i szklanką wykrawamy okręgi.Nakładamy porcję farszu i sklejamy boki.
4.Pierogi wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia.
Porady
Pierogi po ugotowaniu warto polać podsmażoną cebulką.
Komentarze