Pierogi z mięsem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Domowe pierogi z farszem mięsnym z dodatkiem maggi.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg łopatki wieprzowej
    1 kg mąki pszennej
    4 białe cebule
    olej do smażenia
    maggi
    sól, pieprz
    szklanka ciepłej wody
    1 jajko

Pierogi z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowe pierogi z farszem mięsnym z dodatkiem maggi. 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w posolonej wodzie około godziny do miękkości.
    Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiano na oleju.
  • Domowe pierogi z farszem mięsnym z dodatkiem maggi. 2. Mięso mielimy w maszynce. Dodajemy podsmażoną cebulę, sól, pieprz i maggi tak aby smak maggi był wyczuwalny.
  • Domowe pierogi z farszem mięsnym z dodatkiem maggi. 3. Mąkę sypiemy na stolnicę, dodajemy szczyptę soli i jajko. Zagniatamy wstępnie do wchłonięcia jajka , następnie powoli wlewamy ciepła, przegotowaną wodę. Ciasto wyrabiamy tak długo, ąz przestanie odchodzić od dłoni.
    Wałkujemy na cienkie, duże placki i szklanką wykrawamy okręgi.Nakładamy porcję farszu i sklejamy boki.
  • Domowe pierogi z farszem mięsnym z dodatkiem maggi. 4. Pierogi wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy 3 minuty od momentu wypłynięcia.

Porady

Pierogi po ugotowaniu warto polać podsmażoną cebulką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy