Pierniczki

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób

Pyszne, kruche pierniczki, bardzo pachnące przyprawą do piernika.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 375 g mąki
    125 g cukru
    75 g masła
    125 g miodu
    2 jajka
    łyżeczka cynamonu
    łyżeczka kakao
    łyżeczka proszku do pieczenia
    pół łyżeczki sody oczyszczonej

Pierniczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier, miód i masło rozpuścić i ostudzić. Do schłodzonej masy dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie rozwałkowywać na grubość ok. 0,5 cm. Wykrawać ulubionymi foremkami. Piec na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (142 ocen)

pierniczki