Pieczony królik ziołowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Mięso z królika jest bardzo delikatne, pieczenie w rękawie sprawia, że mięso jest soczyste i smaczne.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 tuszka z królika
    ok. 2 szklanki wody
    1 łyżeczka (z górką) soli
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    po 1 łyżce posiekanego koperku, natki pietruszki, tymianku i bazylii

Pieczony królik ziołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuszkę królika dzielimy na mniejsze części, myjemy i osuszamy.

    Wodę mieszamy z solą, pieprzem i ziołami. W przygotowanej marynacie zanurzamy pokrojone mięso i odstawiamy na noc do lodówki.

    Na ok. godzinę przed planowanym obiadem tuszkę wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy ok. 45 minut w temperaturze 180 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy