Pieczona owsianka z ricottą i czekoladą

0 (0 ocen)

Owsianka o delikatnym smaku kokosowym z ricottą i kawałkami gorzkiej czekolady, która po zapieczeniu robi się płynna. Polecam na pożywne i ciepłe śniadanie na słodko.

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu:

    250 g sera ricotta
    3 łyżki mąki kokosowej
    100 g czekolady gorzkiej

    Składnik podstawowy dodatkowy:

    1 szklanka błyskawicznych płatków owsianych

    Składniki robocze:

    2 łyżki cukru
    1 jajko

    Dekoracja:

    3 jeżyny mrożone

Pieczona owsianka z ricottą i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0n8iwoc 1. Ser ricotta rozetrzeć trzepaczką z cukrem, mąką kokosową i jajkiem. Wsypać płatki owsiane i wymieszać. Na końcu dodać posiekaną w kostkę czekoladę. Delikatnie przemieszać i wyłożyć do naczynek do zapiekania. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 15 min. Podawać na gorąco. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy