Pieczona owsianka z rodzynkami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Najpyszniejsza owsianka na świecie to ta z piekarnika. Idealna na śniadanie czy podwieczorek. Smakuje na gorąco jak i na zimno. Z tym, że na zimno przypomina w smaku trochę sernik. Kilka prostych składników i mamy pyszne jedzenie. To kto chętny?

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g płatków owsianych
    360 g śmietany 18 %
    2 jajka
    pół szklanki rodzynek
    8 kostek mlecznej czekolady
    1 łyżeczka mielonego cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Owsianka Śniadanie

Pieczona owsianka z rodzynkami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przekładamy płatki owsiane, cynamon, dodajemy śmietanę, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy, wsypujemy rodzynki i ponownie mieszamy.
  • 2. Masę przekładamy do kokilek, na wierzchu układamy po 2 kostki czekolady.
  • 3. Owsiankę pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia się i ,,ścięcia'' masy.
  • 4. Gotową podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Porcja dla 4 osób. Smakuje na ciepło jak i na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować