Pieczona makrela z marchewkowym farszem

0 (0 ocen)

  • 10 min

Smaczne zdrowe danie ,pieczona makrela jest bardzo smaczna i zdrowa.

  • 10 min

Składniki:


  • 1 szt makrela świeża,
    4 szt marchewki
    1 szt cebula,
    1/4 łyzeczki pieprzu
    1 łyżka masła,
    1 kostka bulion warzywny kostka
    1 szt cytryna,
    1/2 łyzeczki przyprawy do ryb

Pieczona makrela z marchewkowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę myjemy osuszamy wyciągamy wnętrzności ponownie płuczemy . Nacinamy skórkę i posypujemy przyprawą do ryb .
  • 2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka . Na patelni na maśle podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy marchewkę i smażymy .
  • 3. Dodajemy pokruszoną kostkę warzywną i pieprz do smaku . Smażymy . Na koniec kropimy cytryną . Taki farsz wkładamy do brzuszka ryby .
  • 4. Wkładamy rybę do piekarnika na ok 30 min zależności od wielkości ryby i pieczemy . Przed podaniem solimy solą morską i kropimy cytryną .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy