Pieczeń z boczku

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Można ją jeść na zimno do chleba albo na ciepło z ziemniaczkami

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ok. 2 kg świeżego boczku
    4 ząbki czosnku
    3 łyżki wegety
    1 szkl. mleka
    sól, pieprz, majeranek,
    świeża pietruszka

Pieczeń z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek zmielić, Dodać przyprawy, wegetę, wlać mleko. Wyrobić jednolitą masę. Wyłożyć do formy keksowej wyłożonej folia aluminiową (z zapasem, aby po wyłożeniu mięsa można było je całe zakryć). Piec zawinięte w folii przez 1.5 godziny w tem. 175 stopni.

    Po upieczeniu wyjąć z wytopionego tłuszczu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy