Pieczeń z mielonego boczku z jajkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
Cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać pod koniec smażenia cebuli, zmniejszając moc palnika. Boczek i mięso drobiowe zmielić, dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy, cebulę z czosnkiem. Masę mięsną dokładnie wymieszać, podzielić na dwie części z czego jedną nieco mniejszą wyłożyć na spód formy. Jajka ułożyć wzdłuż, przykryć drugą częścią mięsa. Wierzch delikatnie docisnąć i wyrównać. Posypać płatkami migdałów. Formę nakryć folią aluminiową, aby migdały się nie spaliły podczas pieczenia. Piec przez 50 minut w temperaturze 180 °C, 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Pieczeń wystudzić i schłodzić.
Komentarze