Pieczeń z mielonego boczku z jajkiem.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pieczeń z mielonego boczku z jajkiem.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki na formę 12 x 31 cm

    boczek surowy chudy 1 kg
    udko z kurczaka 1 sztuka
    jajka 3
    vegeta 2 łyżki
    cebula 1
    czosnek 2 ząbki
    oliwa 1 łyżka
    sól, pieprz
    bułka tarta 4 łyżki
    migdały w płatkach
    jajka ugotowane na twardo 5-6
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki

Pieczeń z mielonego boczku z jajkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:

    Cebulę pokroić w drobną kostkę podsmażyć. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać pod koniec smażenia cebuli, zmniejszając moc palnika. Boczek i mięso drobiowe zmielić, dodać jajka, bułkę tartą, przyprawy, cebulę z czosnkiem. Masę mięsną dokładnie wymieszać, podzielić na dwie części z czego jedną nieco mniejszą wyłożyć na spód formy. Jajka ułożyć wzdłuż, przykryć drugą częścią mięsa. Wierzch delikatnie docisnąć i wyrównać. Posypać płatkami migdałów. Formę nakryć folią aluminiową, aby migdały się nie spaliły podczas pieczenia. Piec przez 50 minut w temperaturze 180 °C, 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Pieczeń wystudzić i schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować