Pianki bałwanki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Można zjeść gotowe lub wrzucić (bez paluszków) do gorącego kakako, kawy lub czekolady i poczekać aż pianki się rozpuszczą... Mniam!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - pianki: 8 sztuk
    - czekolada (kostki rozpuszczone w kąpieli wodnej): 2 sztuki
    - orzechy włoskie (pokruszone): 1 łyżeczka
    - rodzynki: 10 sztuk
    - ziarno słonecznika: 1 łyżeczka
    - paluszki: 4 sztuki

Pianki bałwanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do pianek powbijać rodzynki, paluszki i słonecznik tak aby całość przypominała bałwanka.
  • 2. czekoladę roztopić, zanurzyć kawałeczek spodu każdego bałwana a następnie obtoczyć w pokruszonych orzechach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy