Penne giganti w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makaron w sosie pomidorowym

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 paczki makaronu penne giganti, ale można wykorzystać też każdy inny :)
    250 g zmielonej szynki wieprzowej
    300 g szpinaku mrożonego w brykiecie
    1 duża cebula
    1 słoik krojonych pomidorów
    3-4 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    ostra pasta paprykowa
    5 dkg sera żółtego

Penne giganti w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Dodać mięso i mrożony szpinak, podsmażyć i zalać pomidorami. Koncentrat rozmieszać z 1/2 szklanki wody, wlać do mięso i dodać przyprawy. Sos gotować około 15-20 minut, a następnie wymieszać z odcedzonym makaronem, przełożyć na talerz i posypać serem żółtym.

Komentarze

Podobne przepisy