Pavlova według cioci

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Idealne danie na rodzinne spotkanie

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • - 6 białek
    - 250 g cukru pudru
    - opakowanie cukru waniliowego
    - łyżka mąki ziemniaczanej
    - 2 łyżki soku z cytryny
    - 300 ml śmietanki 36%
    - świeże owoce

Pavlova według cioci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubij mikserem na sztywną pianę z 200g cukru pudru i cukrem waniliowym. Wymieszaj je z mąką ziemniaczaną i łyżką soku z cytryny.
  • 2. Na papierze do pieczenia nałóż bezę, zrób z niej koło o średnicy około 26 cm. Piecz 40 minut w temperaturze 170°C. Usuń papier i ułóż ciasto na metalowej kratce do ostygnięcia.
  • 3. Śmietanę ubij na sztywno z 5 g cukru pudru. Nałóż na bezę. Ozdób bezę świeżymi owocami.
  • 4. Przed podaniem wstaw na godzinę do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy