niekoniecznie wegetariański , nie jestem wegetarianką i dodaję do niego rosół
1 godz. 20 min
Składniki:
650 g ugotowanej soi
200 g szpinaku (po odciśnięciu wody)
2 jajka
sól
pieprz
pieprz ziołowy staropolski 1 łyżeczka
oregano
2 jajka
czosnek ok 11 g
bulion lub rosół ok 3/4 szkl
2- 3 łyżki oliwy
Pasztet z soi i szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Soję zemleć w maszynce do mięsa, dodać szpinak , posiekany czosnek, jajka i przyprawy oraz bulion. Całość zmiksować przy pomocy blendera i przełożyć do osmarowanej tłuszczem formy keksówki. wyrównać, skropić olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. Piec przez 30 min z termobiegiem.
Komentarze