PASZTET Z SELERA

0 (0 ocen)

pasztet z selera to potrawa która udowadnia że nie potrzebne jest mięso zeby zrobic pasztet i ukazuje inne oblicze selera, Potrawa ma delikatny słodkawy smak i na pewno posmakuje każdemu, bardzo łatwa w przygotowaniu a zarazem bardzo poztwna, polecam , moi domownicy byli zachwyceni

Składniki:

  • ok 90 dag selera
    2 duże cebule
    2 ząbki czosnku
    1 szkl wody lub rosołu
    1 kostka masła
    1 szkl bułki tartej
    4 jajka
    sól,pieprz do smaku

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler, cebule zetrzeć na tarce jarzynowej na dużych oczkach, czosnek przecisnąć przez praskę . Na szklance wody lub rosołu gotować seler z cebulą i czosnkiem około 40 min. Zestawić z ognia, dodać kostkę masła, trochę przestudzić, dodać szkl. bułki tartej, 4 żółtka i białka ubite na sztywno, sól pieprz do smaku. Przełożyc do blaszki Piec w temperaturze 180 C około 1 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy