Pasztet z brązowej fasoli z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

pasztet

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 800 g ugotowanej fasoli
    500 g ugotowanych ziemniaków
    2 jajka
    3-4 łyżki oleju
    100 g żurawiny suszonej
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    majeranek
    oregano
    bazylia
    lubczyk
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy
    woda

Pasztet z brązowej fasoli z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Fasolę i ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek posiekać drobno i podsmażyć na tłuszczu, przestudzić i dodać do masy, przyprawić do smaku, dodać jajka oraz 1/4 szkl wody i i żurawinę, następnie wyrobić na jednolitą masę i włożyć do foremki keksówki lub w dwie mniejsze.
    Wygładzić, posmarować oliwą.
    Piec ok 30 min w temp 180 st.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy