REKLAMA

Pasztet drobiowy z pistacjami

wyświetlono: 245 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Delikatny, lekki drobiowy pasztet pachnący estragonem z orzechami pistacjowymi to fajna propozycja na urozmaicenie kanapkowego menu - prosty i pyszny.

opublikowany: 28.12.2016
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • 750 gram udek z kurczaka
    1 białko
    2 łyżki szczypiorku
    1/2 łyżeczki estragonu
    3 łyżki posiekanych pistacji
    Szczypta gałki muszkatołowej i imbiru
    2 łyżki bułki tartej
    8 łyżek mleka
    Sól, pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy z kości i przepuszczamy 2 krotnie przez maszynkę do mielenia mięsa.

    Do zmielonego mięsa wsypujemy bułkę tartą wlewamy mleko i dodajemy szczypiorek, estragon, posiekane pistacje i białko – wszystko starannie mieszamy. Masę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką i imbirem jeszcze raz starannie wyrabiamy masę.

    Tak przygotowaną masą napełniamy wyłożoną papierem do pieczenia keksówkę (jeżeli używamy aluminiowej tą czynność pomijamy ) i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30-40 minut.

    Po upieczeniu pasztet zostawiamy do całkowitego wystygnięcia, smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: majka190382 IMG_20190707_173458_367

PASZTET DROBIOWY Z PISTACJAMI

Ciekawy smak. Połączenie drobiu i delikatnie słonych pistacji jest idealne

kategoria: Pasztet opublikowany: 22.03.2016 | wyświetlono: 1777 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0
Dodane przez: majka190382 IMG_20190707_173458_367

PASZTET DROBIOWY Z WĄTRÓBKĄ

Ulubiony pasztet moich synów. Delikatny w smaku, soczysty, rozpływający się w ustach

kategoria: wątróbka Pasztet opublikowany: 07.03.2016 | wyświetlono: 61629 Książki kucharskie: 14 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE