Paszteciki drobiowe z kalarepką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo proste w przygotowaniu i pyszne paszteciki z ciasta francuskiego, nafaszerowane gotowanym mięsem drobiowym oraz kalarepką. Do ich przygotowania wykorzystałam mięso, na którym gotowałam zupę. Polecam :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 ugotowanych skrzydełek z kurczaka (wykorzystałam mięso, na którym gotowałam zupę)
    1 pęczek natki pietruszki
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    1 kalarepka
    1/3 łyżeczki ostrej papryki
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 jajko
    sezam do posypania
    pieprz i sól do smaku

Paszteciki drobiowe z kalarepką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielić od kości i zblendować je razem z posiekaną natką pietruszki. Przełożyć masę do miseczki, dodać przecier pomidorowy, kalarepkę startą na tarce o dużych oczkach oraz przyprawy. Wymieszać.
  • 2. Ciasto francuskie przekroić w poprzek na dwie części. Na każdą z części nałożyć farsz i zawinąć w rulon. Pokroić na kawałki po skosie. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać sezamem. Ułożyć paszteciki na blaszce wyłożonej papierem i piec przez około 17-18 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy