Pasta z tuńczyka na szpinaku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna pasta z tuńczyka na szpinaku to pomysł na ciekawe i lekkie śniadanie. Łatwa i szybka w przygotowaniu zachwyca smakiem. Połączenie tuńczyka, oliwek i kaparów dla mnie idealne!

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na pastę:
    ◦1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
    ◦1 łyżka kaparów
    ◦3 łyżki oliwek
    ◦1 ogórek konserwowy
    ◦pęczek szczypiorku
    ◦1 łyżeczka musztardy
    ◦1 łyżka majonezu
    ◦sól
    ◦pieprz

    Dodatkowo:
    ◦kilka liści świeżego szpinaku

Pasta z tuńczyka na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączamy na sitku. Kapary i oliwki płuczemy i drobno kroimy. Ogórka konserwowego kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. W misce mieszamy wszystkie składniki z majonezem i musztardą. Poprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Pastę z tuńczyka podajemy na liściach szpinaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy