Pyszna pasta z tuńczyka na szpinaku to pomysł na ciekawe i lekkie śniadanie. Łatwa i szybka w przygotowaniu zachwyca smakiem. Połączenie tuńczyka, oliwek i kaparów dla mnie idealne!
30 min
Składniki:
Składniki na pastę:
◦1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
◦1 łyżka kaparów
◦3 łyżki oliwek
◦1 ogórek konserwowy
◦pęczek szczypiorku
◦1 łyżeczka musztardy
◦1 łyżka majonezu
◦sól
◦pieprz
Pasta z tuńczyka na szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka odsączamy na sitku. Kapary i oliwki płuczemy i drobno kroimy. Ogórka konserwowego kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. W misce mieszamy wszystkie składniki z majonezem i musztardą. Poprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Komentarze