Pasta z tuńczyka na pikantnie

0 (0 ocen)

Lubię pasty za to, że są takie łatwe i szybkie w przyszykowaniu.Do tego urozmaicą każde śniadanie :)Dzisiaj polecam pastę z tuńczyka. Jeśli lubisz pasty rybne, to coś dla Ciebie.

Składniki:

  • puszka tuńczyka w oleju
    1/2 kostki twarogu półtłustego
    1 suszona papryczka chili
    1/4 sporej cebuli
    sos sojowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka na pikantnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka, twaróg, papryczkę i cebulę miksujemy na gładką masę.
    Doprawiamy do smaku sosem sojowym.
    Pastę przechowujemy w lodówce.

Porady

Uwaga: pastę można przechowywać do 3-4 dni. Uwaga 2: jeśli chcemy odchudzić pastę, wystarczy użyć tuńczyka w sosie własnym i chudszego twarogu. Jednak wtedy konsystencja pasty będzie bardziej sucha.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować