Pasta z tuńczyka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasta z tuńczyka

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym,
    - 3 łyżki majonezu,
    - 1/2 czerwonej cebuli,
    - 1 ząbek czosnku,
    - sól/pieprz.

    Dodatkowo:
    - Pumpernikiel lub inne pieczywo,
    - dowolne warzywo czy korniszon/kiszony ogórek na wierzch kanapki.

Pasta z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączamy z wody, dodajemy majonez, cebulkę kroimy w kostkę, ząbek czosnku wyciskamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem ew. dodajemy majonez.

Porady

Pieczywo zawsze jeszcze smaruję majonezem, a następnie kładę pastę. Idealnie smakuje z korniszonami lub kiszonymi ogórkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy