Pasta z fasoli i pieczonego buraka

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

To idealna propozycja na smaczny i zdrowy dodatek do świeżego pieczywa, placków, naleśników lub wafli ryżowych. Można ją nawet połączyć z żółtkami i nadziać jajka. Uwierzcie, że ta pasta smakuje rewelacyjnie oraz jak widzicie to także posiada apetyczny kolor!

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 100g białej fasoli konserwowej (można użyć też gotowanej)
    2 pieczone buraki (średnie)
    50 ml dobrej jakości oleju/oliwy
    1 łyżeczka ziół prowansalskich (płaska)
    sól, pieprz

Pasta z fasoli i pieczonego buraka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałki buraków, fasolę, olej/oliwę oraz zioła prowansalskie umieścić w misce i zblendować na jednolitą konsystencję.
    Pastę doprawić do smaku solą z pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy