To prosta w przygotowaniu pasta jajeczna wzbogacona świeżą papryką oraz rzodkiewką. Jest naprawdę pyszna. Idealna na śniadanie czy też kolację.
45 min
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo klasa "M"
4 łyżki majonezu
2 łyżeczki musztardy stołowej
sól, pieprz
1/2 drobno pokrojonej w kostkę papryki czerwonej
1/2 drobno pokrojonej w kostkę papryki zielonej
4-5 rzodkiewek pokrojonych w drobną kostkę
1 średniej wielkości cebula pokrojona w drobną kostkę
Pasta jajeczna ze świeżą papryką oraz rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. gotowe jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do jajek dodajemy pokrojone w drobną kostkę paprykę czerwoną, zieloną, cebulkę oraz rzodkiewkę. Doprawiamy majonezem i musztardą oraz przyprawami solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy a wierzch dekorujemy odrobiną posiekanej papryki i rzodkiewki.
Komentarze