Pasta jajeczna ze świeżą papryką oraz rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To prosta w przygotowaniu pasta jajeczna wzbogacona świeżą papryką oraz rzodkiewką. Jest naprawdę pyszna. Idealna na śniadanie czy też kolację.

  • 45 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 jajek ugotowanych na twardo klasa "M"
    4 łyżki majonezu
    2 łyżeczki musztardy stołowej
    sól, pieprz
    1/2 drobno pokrojonej w kostkę papryki czerwonej
    1/2 drobno pokrojonej w kostkę papryki zielonej
    4-5 rzodkiewek pokrojonych w drobną kostkę
    1 średniej wielkości cebula pokrojona w drobną kostkę

Pasta jajeczna ze świeżą papryką oraz rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PASTA JAJECZNA ze świeżą papryką oraz rzodkiewką 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. gotowe jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do jajek dodajemy pokrojone w drobną kostkę paprykę czerwoną, zieloną, cebulkę oraz rzodkiewkę. Doprawiamy majonezem i musztardą oraz przyprawami solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy a wierzch dekorujemy odrobiną posiekanej papryki i rzodkiewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy