Pasta jajeczna z rzodkiewką

4.5 (144 ocen)

Idealnie sprawdzi się na śniadanie ze świeżym pieczywem.

Składniki:

  • 6 jajek
    10 dag sera żółtego
    4 rzodkiewki
    pęczek szczypiorku
    sól i pieprz
    4 łyżki majonezu
    ostra mielona papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek i bardzo drobniutko kroimy w kostkę. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Jajka mieszamy z serem , rzodkiewką i majonezem. Do pasty dodajemy posiekany szczypiorek i dokładnie mieszamy. Pastę doprawiamy solą, pieprzem i słodką mieloną papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować