Pasta jajeczna z rzeżuchą

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna pasta na śniadanie,najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.Polecam na piątkowe śniadanie.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo

    pół pęczka posiekanego szczypiorku

    garść posiekanej rzeżuchy

    3 łyżki majonezu

    1 łyżeczka chrzanu śmietankowego

    sól

    pieprz kolorowy

Pasta jajeczna z rzeżuchą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie pasty 1. Ugotowane jajka kroimy w drobną kostkę,dodajemy posiekany szczypiór i rzeżuchę .Dodajemy majonez,chrzan,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.

Porady

Pastę podajemy ze świeżym pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy