Pasta jajeczna z ogórkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna pasta jajeczna z ogórkami konserwowanymi. Idealna do pieczywa czy krakersów.

  • 30 min

Składniki:



  • 2 ugotowane i obrane jajka na twardo
    3 ogórki konserwowe
    10 dag sera żółtego
    1 /3 pęczek natki pietruszki
    Sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka majonezu
    1 łyżka jogurtu

Pasta jajeczna z ogórkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka drobno siekamy. Dodajemy do miseczki. Ogórki konserwowe kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do miseczki.

    Ser żółty trzemy na małych oczkach. Dodajemy do pozostałych składników. Natkę pietruszki siekamy drobno i dodajemy do miseczki.

    Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy majonez i jogurt. Mieszamy. Przed podaniem, pozostawiamy w lodówce ok 30 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy