Pasta do chleba

0 (0 ocen)

  • 20 min

Co zjeść na śniadanie oto jest pytanie... już nie, bo proponuję szybką pastę do chleba, którą można też przyrządzić sobie dzień wcześniej. Mini kanapeczki z taką pastą też fajnie sprawdzą się na wielkanocne spotkania rodzinne.

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na 1 porcję:
    1 jajko,
    łyżeczka majonezu,
    2 - 3 plastry cebuli,
    sól,
    pieprz,
    pół małego ogórka konserwowego.

Pasta do chleba - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko gotujemy na twardo studzimy, obieramy i rozgniatamy widelcem na gładką masę. Ogórka i cebulę drobniuteńko siekamy, dodajemy wraz z majonezem i przyprawami do jajka. Mieszamy i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy