Pascha straciatella

  • wyświetlono: 783 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

To pyszny, wielkanocny deser dla tych którzy uwielbiają czekoladę oraz ser. Paschę tą możemy przygotować jako jedną dużą. Wówczas należy dłużej ją schładzać.

Jaga85

Składniki


6 pucharków na lody
Składniki na 6 porcji:
• 1 kg sera białego mielonego,
• Około 200 g cukru pudru,
• 10 dag masła,
• 6 żółtek,
• 0,5 -3/4 szklanki śmietanki 30% ( w zależności jak dobrze był odciśnięty ser),
• ¾ mlecznej czekolady,
• 0,5 gorzkiej czekolady,
• ¾ białej czekolady

Sposób przygotowania przepisu:

Pascha straciatella

  • pokrojona czekolada1. Czekoladę kroimy na mniejsze części. Część (około 4 kostki odstawiamy do dekoracji).
    Masło ucieramy z cukrem. Dokładamy stopniowo żółtka. Do utartej masy dodajemy ser oraz śmietankę. Na koniec wsypujemy czekoladę. Dokładnie mieszamy.

    Gotową masę przekładamy do pucharków wyłożonych gazą. Całość odstawiamy do chłodu na minimum 4 godziny.
    Po tym czasie wyjmujemy paschy na talerzyki. Dekorujemy wcześniej odstawioną czekoladą.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmakiWielkanocPascha

Komentarze

Podobne przepisy

Pascha wielkanocna

Dodane przez: paulisia_elk

Pascha wielkanocna

Waniliowa pascha z bakaliami

image-1d9h41t

Dodane przez: nataliakielek

Pascha czekoladowa

Nietuzinkowy przepis na oryginalną...


Wiosenna pascha

Dodane przez: Jaga85

Wiosenna pascha

Dodatek herbaty sprawia, że nasza...

Rabarbarowa  straciatella

Dodane przez: Jaga85

Rabarbarowa straciatella

Czekoladowy biszkopt, delikatna...

Pascha Wielkanocna

Dodane przez: witaminkaa

Pascha Wielkanocna

Pascha – tradycyjna potrawa wielkanocna...

ciasto

Dodane przez: marysiaz

Tort straciatella

Torcik dla fanów straciatelli,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE