PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SOSEM PIECZARKOWYM

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:

  • •CIASTO FRANCUSKIE
    •PARÓWKI
    •ULUBIONY SER (PLASTRY)
    •200 G PIECZAREK
    •ŚMIETANA 30 % 100 ML
    •PÓŁ ŁYŻECZKI ROZMARYNU
    •SÓL I PIEPRZ
    •ŁYŻKA MASŁA
    •MAŁA CEBULA
    •JAJKO

Parówki w cieście francuskim z sosem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ,PODSMAŻAMY NA MAŚLE DODAJEMY POKROJONE W PLASTERKI PIECZARKI I DUSIMY NA WOLNYM OGNIU. DOPRAWIAMY SOLĄ PIEPRZEM I ROZMARYNEM. PARÓWKI OWIJAMY W SER I CIASTO FRANCUSKIE. Z WIERZCHU SMARUJEMY ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PIECZEMY W PIEKARNIKU 220 c PRZEZ 10 MIN. PODAJEMY CIEPŁE.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy