Papryka zapiekana z pomidorami

0 (0 ocen)

  • 40 min

danie wegetariańskie

  • 40 min

Składniki:

  • 2 większe czerwone papryki
    6 pomidorów średniej wielkości
    Bazylia świeża
    8 małych ząbków czosnku
    Sól morska
    Pieprz
    Oliwa z oliwek
    2 łyżeczki kaparów

Papryka zapiekana z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, przekroić na dwie połówki i oczyścić z pestek.
    Ułożyć ją w naczyniu do zapiekania.
    Posolić i popieprzyć środki papryki.Do każdej połówki włożyć dwa obrane ząbki czosnku.
    Pomidory obrać ze skórki i poupychać w papryce.
    Posypać solą pieprzem i mocno skropić oliwą z oliwek .
    Posypać kaparami i zapiec w piekarniku w 170 stop około 20 min aż papryka się zrumieni.
    Podawać przyozdobione bazylią.

Komentarze

Podobne przepisy