PAPRYKA FASZEROWANA W SOSIE POMIDOROWYM Z CUKINIĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min

CIEKAWE POŁĄCZENIE ZDROWEJ KUCHNI Z POŻYWNĄ

  • 60 min

Składniki:

  • 4 KOLOROWE PAPRYKI,30 DKG PIECZAREK, 1 CEBULA,1 SZKL. UGOTOWANEGO RYŻU,1 CUKINIA,1 ŁYŻKA PRZECIERU POMIDOROWEGO,SÓL,PIEPRZ,WEGETA,2 ŁYŻKI OLEJU RZEPAKOWEGO

Papryka faszerowana w sosie pomidorowym z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PAPRYKI PRZEKRAWAMY NA PÓŁ,USUWAMY GNIAZDA NASIENNE,ODKŁADAMY.W TYM CZASIE ŚCIERAMY PIECZARKI NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH,CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ .NA PATELNI ROZGRZEWAMY ŁYŻKĘ OLEJU I PODSMAŻAMY PIECZARKI RAZEM Z CEBULKĄ,SOLIMY I WYSTUDZONE DODAJEMY DO UGOTOWANEGO RYŻU.FARSZ PRZYPRAWIAMY WEDLE UZNANIA.GOTOWYM FARSZEM NADZIEWAMY POŁÓWKI PAPRYK.W SZEROKIM RONDLU ROZGRZEWAMY RESZTĘ OLEJU I DELIKATNIE WKŁADAMY PAPRYKI.W TYM CZASIE KROIMY CUKINIĘ I WRZUCAMY JĄ DO RONDLA POMIĘDZY PAPRYKI.PODLEWAMY WODĄ ,DODAJEMY PRZECIER POMIDOROWY I PRZYPRAWIAMY.DUSIMY DO MIĘKKOŚCI ,W RAZIE POTRZEBY MOŻNA DOLAĆ TROCHĘ WODY ABY CUKINIA SIĘ NIE PRZYPALIŁA,TYLKO ROZGOTOWAŁA,WTEDY POWSTANIA GĘSTY AROMATYCZNY SOS.

Porady

ZAMIAST PIECZAREK MOŻNA DODAĆ GRZYBY LEŚNE ,ALE NAJPIERW OBGOTOWANE A DOPIERO POTEM PRZESMAŻONE Z CEBULKĄ

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy