Papryka faszerowana ryżem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jest to szybki i smaczny przepis nadaję się zarówno na lekki obiad jak i na kolację.

  • 45 min

Składniki:

  • -Papryka-1 sztuka
    -Ryż-45g (ugotować)
    -Cebula biała-1 średnia (posiekana)
    -Wędlina drobiowa -40g (pokrojona w kawałki)
    -Pestki z dyni (obrane i posiekane)-20g (czubata łyżka)
    -Oliwa z oliwek-łyżka
    -Sól, pieprz, papryka słodka i ostra

Papryka faszerowana ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, odkroić wierzch, wydrążyć. Posiekaną cebulkę podsmażyć na odrobinie oliwy z oliwek. Dodać ryż, pestki z dyni, sól i pieprz. Wymieszać. Napełnić paprykę farszem, zapiekać przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
    Przepis jest mojej receptury i pochodzi z mojego bloga:http://bezglutynka.blogspot.com/2015/12/papryka-faszerowana-ryzem.html

Porady

Pamiętajmy, że cały farsz najpierw należy podsmażyć na patelni a dopiero potem wypełnić nim paprykę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy