Papryka faszerowana kaszą jaglaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę jaglaną ugotować na półtwardo w bulionie, przestudzić i wymieszać z mięsem.
Dodać wcześniej pokrojoną, przesmażoną cebulę z papryką pokrojoną w kostkę i przeciśniętym czosnkiem, doprawic do smaku przyprawami.
Paprykę przeciąć zdłóż na pół, usunąć gniazda nasienne, umyć, posolić lekko wewnątrz i nadziać solidnie farszem.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, wierzch przykryć kawałkami jabłek i masła.
2.Podlać 200 ml bulionu i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec pod przykryciem w 180 stopniach ok. 35 - 45 minut aż papryka będzie miękka.
3.Przed podaniem posypać mozzarellą i natką pietruszki.
Komentarze