Papryka faszerowana

0 (0 ocen)

z grilla

Składniki:

  • 2 podłużne papryki
    25 dkg zmielonej szynki wieprzowej
    3-4 pieczarki
    1/2 cebuli
    pęczek szczypiorku
    sól i pieprz
    10 dkg sera żółtego
    słodka papryka

Papryka faszerowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne. Pokrojone pieczarki i cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Mięso wymieszać z pieczarkami, cebulą, posiekanym szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Wierzch posypać startym serem żółtym i słodką papryką. Papryki zawinąć w folię aluminiową i grillować na tackach przez około 30-40 minut na niewielkim ogniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy