Paprka faszerowana mielonym z fetą i oliwkami

  • wyświetlono: 504 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne, sycące danie.

Dalia84

Składniki

4 czerwone papryki, 0,5 kg mielonego mięsa, 1 cebula, 15 dag fety, 10dag czarnych oliwek, płaska łyżka ziół prowansalskich, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, tłuszcz do wysmarowania formy i smażenia.

Sposób przygotowania przepisu:

Paprka faszerowana mielonym z fetą i oliwkami

  • 1. Mielone mieszamy z pokrojoną w kostkę cebulą, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smażymy na patelni aż mięso się ładnie zarumieni. Dodajemy koncentrat i zioła. Całość podsmażamy jeszcze ok. 5 minut. Oliwki przekrawamy na pół, fetę kroimy w kostkę. Mieszamy z mięsem. Paprykę myjemy, osuszamy. Tniemy na pół na 2/3 wysokości. Wydrążamy środek, pozbawiamy się pestek. Napełniamy farszem. Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem. Na wierzch układamy górną część papryki. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni C ok. 30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwiloliwkipaprykafetamielone

Komentarze

Podobne przepisy

image-0ue3vrt

Dodane przez: Kasia_S

Muszle zapiekane z mielonym i fetą

bardzo smaczne i na obiad i na...

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Dodane przez: Justyś

Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką

Smaczny sposób na cukinię faszerowaną

CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI

Dodane przez: magdzia44448

CUKINIA FASZEROWANA MIĘSEM MIELONYM I WARZYWAMI

Sezonowe warzywo faszerowane mięsem...

Pieczone ziemniaki, faszerowane mięsem mielonym z dodatkiem cukinii i marchewki

Dodane przez: Armi As

Pieczone ziemniaki faszerowane mięsem mielonym...

Lubicie faszerowane ziemniaki?...

image-0tj4hxu

Dodane przez: monika016

Papryki faszerowane mięsem mielonym i ryżem

Zapiekana papryka, po brzegi wypchana...

pychota :)

Dodane przez: beciiaaa

Cukinia faszerowana mięsem mielonym z kaszą...

Pyszna cukinia z wyjątkowym nadzieniem....

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE