Ostre żeberka z lubczykiem

0 (0 ocen)

Chyba każdy je zna. U mnie pachną lubczykiem.

Składniki:

  • 1 kg żeberek wieprzowych,
    3 łyżki ostrego ketchupu,
    2 łyżki płynnego miodu,
    1 czubata łyżeczka ostrej musztardy ( u mnie Dijon),
    1 papryczka chili,
    garść posiekanego świeżego lubczyku,
    sól,
    pieprz

Ostre żeberka z lubczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-05ldk20 1. Żeberka opłukać, osuszyć i przełożyć do miski. Dodać ketchup, miód, musztardę, pokrojoną papryczkę, posiekany lubczyk, przyprawy i wymieszać. Wstawić na kilka godzin do lodówki.
  • 2. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec pod przykryciem około 1,5 godziny. W razie potrzeby podlać wodą.

Komentarze

Podobne przepisy