żeberka słodko - ostre

4.5 (162 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Rozpływają się w ustach ...

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • około 1 kg żeberek
    3 średnie cebule
    sos:
    1 butelka pikantnego ketchupu
    0,5 - 3/4 szklanki wody
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    0,5 - 1 łyżeczki ostrej papryki
    1 - 2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Ketchupy Dania główne

Żeberka słodko - ostre - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka pociąć na mniejsze paski, lekko osolić, przysmażyć wstępnie na patelni, poukładać w naczyniu żaroodpornym.

    Na tym samym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w półplasterki, przełożyć do mięsa.

    Składniki marynaty wymieszać ze sobą dokładnie. Zalać mięso, powinna przykrywać żeberka co najmniej w 3/4, przykryć pokrywą, piec około 1,5 godziny w 200 stopniach. W połowie pieczenia można je poodwracać na drugą stronę lub przemieszać.

Porady

Będą świetnie smakować z ziemniakami i ulubioną surówką, jak również z pieczywem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Ketchup Miód Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować