Ostra zupa meksykańska z mięsem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Super rozgrzewająca dla lubiących aromatyczne ostre smaki.

  • 45 min

Składniki:

  • - 0,7 kg mięsa mielonego
    - dwie czerwone papryki
    - puszka pomidorów
    - puszka kukurydzy
    - puszka fasoli czerwonej
    - cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 3 łyżeczki przyprawy meksykańskiej
    - łyżeczka vegety
    - papryka słodka
    - oregano
    - sol
    - 3łyżki mąki ziemniaczanej
    - oliwa z oliwek

Ostra zupa meksykańska z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przyprawiamy solą , papryka słodką i podsmażamy z czosnkiem 10minut na oliwie rozdrabniając widelcem..W tym czasie na drugiej patelni smażymy pokrojona w kostkę cebulę i paprykę aż będzie miękka. Do garnka wlewamy 1,5 litra wody dorzucamy paprykę i cebule doprawiamy przyprawa meksykańską , solą i vegetą..Gotujemy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy gotowe mięso .Po 10 minutach kukurydze, fasole i pomidory z puszki wcześniej zblendowane i oregano.Gotujemy jeszcze 10 minut .W kubku łączymy mąkę z niewielką ilością wody i wlewamy do zupy, zagęszczamy.Podajemy z pieczywem.

Porady

Jeżeli zupa jest za rzadka można dodać więcej mąki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy