Ostra zupa meksykańska z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przyprawiamy solą , papryka słodką i podsmażamy z czosnkiem 10minut na oliwie rozdrabniając widelcem..W tym czasie na drugiej patelni smażymy pokrojona w kostkę cebulę i paprykę aż będzie miękka. Do garnka wlewamy 1,5 litra wody dorzucamy paprykę i cebule doprawiamy przyprawa meksykańską , solą i vegetą..Gotujemy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy gotowe mięso .Po 10 minutach kukurydze, fasole i pomidory z puszki wcześniej zblendowane i oregano.Gotujemy jeszcze 10 minut .W kubku łączymy mąkę z niewielką ilością wody i wlewamy do zupy, zagęszczamy.Podajemy z pieczywem.
Porady
Jeżeli zupa jest za rzadka można dodać więcej mąki.
Komentarze